Seminarieserie (vd) del 1: Vilka är framgångsfaktorerna för att lyckas som vd i ägarledda företag?

6 september 2019 08:00 - 09:30
Grant Thornton, Sveavägen 20, 111 57 Stockholm, Sverige

 

Välkommen till en serie kostnadsfria frukostseminarier om hur man lyckas som vd i ägarledda företag.

Seminarierna vänder sig till dig som är vd eller har ambitionen att bli vd i ett ägarlett företag. Innehållet i seminarierna vänder sig även till dig som är styrelseordförande eller operativ ägare och som därigenom har en nära samverkan med företagets vd.
 
Ägarledda företag är speciella just för att ägarna är aktiva i den dagliga verksamheten. I takt med att företaget växer och utvecklas ökar kraven på ett mer strukturerat ledarskap. Då är det vanligt att ägarna bestämmer sig för att rekrytera en extern vd, som på heltid kan ägna sig åt att leda verksamheten.
 
Den förändring som detta innebär underskattas ofta både av ägarna och av den nya vd:n. Båda parterna står inför för dem nya uppgifter – att rekrytera en extern vd respektive att vara den första externa vd:n i ett ägarlett företag. Att definiera rollerna och fördela ansvaret mellan den operativa ledningen, styrelsen och ägarna samt att tydliggöra förväntningarna på varandra är några viktiga frågor att lösa.
 
Ett sätt att förbereda sig är att ta del av andras erfarenheter och därmed öka medvetenheten om de utmaningar som väntar. Ett framgångsrikt vd-arbete kan endast uppnås när ägare, styrelse och vd har en väl fungerande samverkan och att en tydlig ansvarsfördelning finns mellan dessa olika roller. Detta är utgångspunkten för denna seminarieserie.
 
Oavsett om du är ägare, styrelseledamot eller vd kommer du att få många bra tips och råd under seminarierna. Dessutom får du chansen att utbyta erfarenheter med andra deltagare och samtidigt skapa värdefulla affärskontakter.
 
Under den första föreläsningen i seminarieserien kommer vi att prata om vilka framgångsfaktorerna för att lyckas som vd i ägarledda företag är.
 
  • Vilka är de största utmaningarna för vd:s arbete i ägarledda företag?
  • Hur möts och hanteras dessa utmaningar på bästa sätt?
  • När är det dags att söka en extern vd?
  • Vad är viktigt att tänka på när en extern vd ska utses?
  • Vilka förutsättningar bör vara på plats för att man ska acceptera vd-uppdraget?
  • Vilka är de viktigaste framgångsfaktorerna för att lyckas som vd i ett ägarlett företag?
 
Frukost serveras från 07.30.


Sista anmälningsdag
4 september

Kontaktperson
Jennifer Rosén

 

Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår Privacy policy.

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled

Våra experter

Hans Ahlstrand

Affärsrådgivare på Gant Thornton

Åsa Sånemyr

Vd för Lund Fashion AB

Sveavägen 20, 111 57 Stockholm, Sverige

Dela