Den digitala hälsovården – en ny miljardmarknad

21 oktober 2019 14:00 - 16:00
Grant Thornton, Sveavägen 20, 111 57 Stockholm, Sverige

 


Sista anmälningsdag
19 oktober

Kontaktperson
Maria Högberg

 

Dina personuppgifter kommer att behandlas i enlighet med vår Privacy policy.

Sorry, this event is full
Sorry, this event is canceled

Föreläsare

Ann-Charlotte Beckman

Som sjuksköterska och entreprenör inom hälsa och life science var Ann-Charlotte med och byggde upp Netdoktor. Som VD och delägare skapade hon Sveriges ledande patient och läkarnätverk. Efter försäljning till Bonnier var hon med och byggde upp Bonnier Healthcare Sweden.

Ann-Charlotte har även över 10 års erfarenhet från läkemedelsindustrin inom olika roller inom sälj och marknadsföring. Senast som ansvarig för lanseringen av Viagra i Sverige följt av en roll i det europeiska teamet.

Idag är Ann-Charlotte aktiv som ängelinvesterare, rådgivare och styrelseledamot för ägarledda bolag inom life science. Ett av dem är Visiba Care som är Nordens ledande plattform för e-hälsa där vårdgivare kan öppna egna digitala mottagningar.

Kenneth Ilvall

Som specialist i allmänmedicin och med ett stort engagemang i att driva primärvården framåt har Kenneth under de senaste dryga tio åren hunnit med att starta en husläkarjour i Solna, starta och driva två vårdcentraler i samarbete med Mama Mia. Han var därefter starkt delaktig i den medicinska grunden för KRY, där han verkade som COO och CMO under några år.

I sittföljande engagemang i MediCheck, där kroniker kan få tillgång till specialister via videomöten, har Kenneth fått en ännu större insikt i komplexiteten i det som allmänt brukar kallas "Nätläkeri".

Nu drivs Kenneth av visionen att Sverige ska bli bäst på att integrera digitala tjänster inom öppenvården. Målet är att mötet mellan vården och patienterna ska styras av det som är bäst ur ett samhälls- och patientperspektiv, men alltid i samklang med det medicinska avgörandet om bedömningen lämpar sig för ett distansbesök.

I samarbete med

Sveavägen 20, 111 57 Stockholm, Sverige

Dela